Kulturelle skygger - Hvorfor har kultur en så stor betydning?
Hvorfor har kultur så stor betydning, og kan pausehygge blive bidsk?
Ifølge en undersøgelse fra Rockwool Fonden er andelen af unge med en anden etnisk baggrund, der tager en kompetencegivende uddannelse, altså en uddannelse over grundskolen, steget betydeligt.
Dette afspejler sig også på danske arbejdspladser, hvor flere og flere brancher oplever veluddannede og bidragende medarbejdere. Nogle af de emner, vi skal tale om i dag, er, om der findes polariserede organisationer med en høj andel af medarbejdere med anden etnisk herkomst? Er der vaner, kulturer og sociale begivenheder, der er ændret i den forbindelse? Og hvilke nye forståelseshorisonter stiller det den enkelte leder overfor?
Lad os nævne nogle af de dogmer, der findes, som arbejdspladser måske/måske ikke taler om. Det kan handle om arbejdsmoral, køn, politisk orientering, udseende såsom piercinger og tatoveringer, påklædning, pauser, religion, madvaner og sidst, men ikke mindst, hvordan man omtaler sig selv og sin familie i sociale sammenhænge på arbejdspladsen.
Det er også værd at kigge på den til tider legende og pjattende tilgang til emnerne ved pausesammenhænge. Noget, man selv synes er sjovt, kunne lande helt forkert hos en anden.
Varighed: 1-1,5 timer. Fysisk. Indeholder både teori og refleksionsøvelser. Erfaringer og viden fra min tid som formand for integrationsråd, egne kulturelle skygger og som leder af kommunal forvaltning. Desuden vil der, efter relevans, være gæsteoplægsholdere, med egne historier og oplevelser.
Kontakt
Kontakt mig gerne for et uforpligtende møde, hvor vi kan aftale nærmere. Send venligst en besked via formularen, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.
Du kan også booke mig til et virtuelt møde på 30 minutter ved at klikke her.
Send besked
Mange tak!
Back to Top