Digitaliseringsdagsorden - den kan skræmme mere end hjælpe...
Hvad kan det handle om?
Hvem kender ikke "Nu skal vi have et nyt IT-fagsystem, og der skal etableres en projektgruppe, der skal sikre en smidig implementering"? I det øjeblik, der er sat strøm til, tror vi alle, at det bare spiller fra dag 1.
Surprise, det gør det ikke. Vi har alle akkumuleret en erfaring, der viser det modsatte: at det ikke virker første gang, om det er i organisationen, i samfundet eller måske også derhjemme.
Hvem ender med at være denne forandringsagent med dette store ansvar? For eksempel rummer IT-afdelingen driften af alle IT-systemer, der oftest kan tælles til mere end 100 slags software i eksempelvis offentlige organisationer. Det er meget for en afdeling, der oftest ikke har nok hænder til at løfte denne opgave. Derfor er digitaliseringsdagsordenen ikke et IT-afdelingsprojekt. Digitaliseringsprojekter handler ikke kun om teknologi, it-systemer eller projekter. Det er blot den tekniske del. Oftest er medarbejderne nøglen til at lykkes med digitaliseringsprojekter og dermed skabe en forretningsmæssig værdi.
Hvordan håndterer medarbejdere den digitale dagsorden? Og når der er modstand, hvad kan det være et udtryk for?
▶️ Lyt til afsnittet i podcasten 'Kaffe & Ledelse' omkring IT og den kommunale tilgang til fænomenet her!
▶️ Lyt også til afsnittet omkring den digitale arbejdsplads her!
Varighed: 1 time. Fysisk. Indeholder både teori og eksempler fra min tid som datanom, kommunal leder.
Kontakt
Kontakt mig gerne for et uforpligtende møde, hvor vi kan aftale nærmere. Send venligst en besked via formularen, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.
Du kan også booke mig til et virtuelt møde på 30 minutter ved at klikke her.
Send besked
Mange tak!
Back to Top