Rekruttering af unge - det stiller krav til ledelse og organisation
De unge bringer energi, passion og faglige kompetencer med sig ind på arbejdspladsen. De besidder en stor virkelyst, hvis man forstår at lede dem rigtigt. Men hvordan leder man de unge rigtigt? Den udfordring, mange ledere oplever med den nye generation, er, at de er meget 'ledelsestunge'. Hvorfor kan det være, og kan de klassiske ledelsesgreb ikke favne de unge?
Kampen om de unge medarbejdere er startet og bliver kun skærpet fremover. Den unge generation, som netop går ind på arbejdsmarkedet, er formet anderledes. ”Generation Z” eller boosters, som de kaldes, har andre forventninger til en arbejdsplads end tidligere generationer. Det stiller andre krav til virksomhederne og dermed også lederne end for bare 5 år siden.
Hvilke transformationer bør en organisation gennemføre for at kunne rumme den nye generation? Og er der tale om en personlig omstilling for lederen? I så fald kan man blive slået ud af det som leder og menneske, hvis man ikke ændrer sit syn, eller har man en oplevelse af magtesløshed?
Har 'like'-mentaliteten fjernet fokus på dialogen om det mindre gode og det rå på en arbejdsplads? Er det godt med frustrerede unge med en smule angst, når de er på arbejde? Vi taler om, hvordan virksomheden kan formidle sin virkelighed til den unge, uden at kvæle deres lyst? Vi taler om modig ledelse og om, hvorvidt følelsernes indtog er blevet større i dag.
Lyt som inspiration til 2 afsnit i podcasten 'Kaffe & Ledelse' omkring unge:
▶️ Ledelse og de unge på arbejdet her!  
▶️ Ledelse og rekruttering af de digitale indfødte her!
Varighed: 1-1,5 time. Fysisk. Indeholder både teori og praktiske øvelser. Erfaringer fra min tid som leder af jobcenters rekrutteringsindsats, medvirkende til skabelse af en virksomhedsservice og generel viden om unge igennem min tid som leder af en kommunal ungeindsats.
Kontakt
Kontakt mig gerne for et uforpligtende møde, hvor vi kan aftale nærmere. Send venligst en besked via formularen, og jeg vil kontakte dig hurtigst muligt.
Du kan også booke mig til et virtuelt møde på 30 minutter ved at klikke her.
Send besked
Mange tak!
Back to Top