”Jeg vil dårlig ledelse til livs” 

Så jeg spurgte mig selv, om ledelse, i det hele taget, er nødvendigt? 
I virkeligheden har samfundet måske bare trukket nogle normer ned over vores hoveder, som foreskriver, at et magthierarki er nødvendigt for at få succes? Eller har præsentationskulturen, og vores iver for at være en højtprofileret succes, et forsøg på, at opnå lykke via økonomisk frirum med muligheder?

I dette postmoderne samfund har vi, som mennesker, også bundet os hårdt til hamsterhjulet, at vi over tid, akkumulere en snigende mistrivsel som mennesker. Er vi ikke mange, der har svært ved at se en mening med de årlige strategiseminarer, med et ønske om et stigende pres på emner som effektivitet, produktivitet, ressourcer og rekruttering? Er tiden ikke snart løbet fra disse processer, at det kalder på forandring? Og hvordan kan det være, at udtryk som idealer, menneskesyn og dyder er begreber der har svære kår i de organisatoriske drøftelser om retning. Fordi det er svært at tale om. Det kan ikke placeres i et Excel regneark, smides i en one-liner til bestyrelsen, ikke måles som en succes i et spørgeskema samt svært at budgettere efter.

Det vil jeg gerne udfordre. 
For jeg mener; det kan man godt. Styreparadigmet skal ændres og metoderne skal være frigjorte af tidligere rammer og normer. Lad nu drøftelserne flyde til det usikre og uklare. Find ind til det sjove og kreative. Der gemmer sig et uudnyttet potentiale med masser af energi.

Jeg investerer min tid baseret på om det kan ændre menneskers liv. Det tror jeg, at jeg har gjort længe. Måske er det ved at gå op for mig nu. Et liv til det bedre, for den enkelte, organisationen og for vores samfund. Jeg ser stor ære i at være der hvor de ønskede forandringer banker på, i dens iver, for at etablere sig.

Jeg er ikke alene. I den senere tid har jeg mødt så mange spændende og anderledes personer der gennemgår personlige transitioner, der vækker begejstring i mig. De er modige, forandringsparate og de er fremtiden.
I august 2022 deltog jeg i et eksperiment om at drømme om en fremtid og om hvordan vores samfund ser ud, samt hvordan byen kan udvikle sig. Alt peger på mere ro, mentale rum, sanseligheder, oplevelser og fællesskaber om de vigtige ting i livet.

Så ja, vi har brug for ledere. Ledere med vilje og mod. Med skrøbelighed og rummelighed. Ledere med en høj mentaliseringsevne der er bundet på værdiskabelse og ikke på egennyttemaksimering.

Ledere navigerer til dagligt rundt i uhyre komplekse opgaver, hvor de styres af rammer, der ikke altid fremmer det bedste frem i mennesker. For ledere begår fejl som vi alle gør - til tider. Så..skal man jagte en ”cover my ass”-kultur eller skal man være åben, erkende og lære af det? 


Man er ikke nødvendigvis en dygtig leder, hvis man lever optil produktionsmål. Man er heller ikke en dårlig leder, hvis man træffer beslutninger, der ikke fremmer effektive resultater.
Dårlig ledelse bedriver vi alle, når vi ikke er med og jeg er ikke bedre. Erkendelsen og læringen er der, hvor forandringspotentialet ligger, nemlig det der er udenfor komfortzonen. En transition mod et bedre jeg med indsigt, kan jeg kun støtte op omkring. Fordi, vi kan altid blive bedre og det betyder ikke at præstere mere, men bruge sit hjerte sammen med sin hjerne og krop. Det handler om at være tilstede i nuet, bevidst og aktiv. Derfor ønsker jeg, at tænde den passion for lederskab, som alle mennesker besidder.  ​​​​​​​
Hellere kapitalisere relationer end transaktioner...
Et mindset jeg har i Mindcloud er, at skabe kapacitet i relationer.

Det primære mål i Mindcloud er at skabe indsigt og gøre mit for at komme dårlig ledelse til livs. Det er ved skabe rammerne for samtalerne i møder, podcasts, forelæsninger, foredrag og nyhedsbreve.

Dernæst gøre det til en levevej. At opgaverne der løses bliver udført på en ædel, anstændig og faglig kompetent facon. Hvordan? netop ved at min opgave forsat bliver at identificere det svære, det komplekse og det menneskelige aspekt i organisationer og deres medlemmer. Fokus er altid ledereni det personlige lederskab, for det er her det legitime rum skabes.


Alt dette skal bæres med en dagsorden om bæredygtighed. At Mindcloud er en aktiv medspiller i den forbindelse. Fornyeligt blev Mindcloud partner i Stevns Klint Unesco's Verdensarv. Det er jeg ret stolt af. For det handler om at give, værne og vise omsorg for det vi har fået tildelt.

I den kommende tid vil jeg formidle produktporteføljerne i Mindcloud ud til verden - dels video og illustrationer. Masser af content.

Mindcloud er mere end ledersupervision. Det er designe den optimale organisation, det at skabe de bedste vækstbetingelser for den enkelte leder og gruppen. Facilitere temadage med sensitivitetstræning, forløb om det kreative lederskab og gruppeforløb om psykologisk tryghed (leder/medarbejder). Jeg arbejder på simple illustrationer, tænkninger til den processuelle ledelsesværktøjskasse.

Hvis jeg lykkes. Så har jeg givet mit bedste for et tiltrængt tandhjul der begynder at dreje modsat de andre. Et symbol om disruption og en forandring om at komme dårlig ledelse til livs. For det handler om rammerne vi bedriver ledelse i og dernæst måden vi agerer i rollen som leder og sidst kan forstå vores position i alt dette.

Det skaber indsigt og grænser. Det er en bevægelse der værner om den enkelte leder og derfor også gruppen og sidst organisationen.

Det vil styrke fokus på opgaven og i mindre grad omstændighederne. Det vil styrke vedholdende realistiske strategier og et sund trivsel med mindre stresssymptomer.

Det er stærke gevinster. Og jeg bakker gerne op med statistik. For viden har vi meget af. Det er visdom i at omsætte og gøre det relaterbart der er den noble opgave.

Vi har ikke råd til at lade være og det skylder vi vores unge der entrerer arbejdsmarkedet disse år med deres nye diplomer og innovative mindset. For de unge er ikke stagneret. Det er vi i det etablerede system, desværre.

bh Ayhan, stifter af Mindcloud ♻
Flere eksempler på at ledelsesrummet er kompleks. Læs evt. vores nyhedsbrev.
Kontakt for et uforpligtende møde, hvor vi kan aftale nærmere. 
Send venligst en besked via følgende formular 
og jeg kontakter dig hurtigst muligt.
Eller 
du kan gå ind og booke mig til et 30 min virtuelt møde ved at klikke her
Send besked
Mange tak!
Back to Top