”Jeg vil dårlig ledelse til livs” 

Så jeg spurgte mig selv, om ledelse, i det hele taget er nødvendigt? 
I virkeligheden har samfundet måske blot påduttet os nogle normer, som foreskriver, at et magthierarki er nødvendigt for at opnå succes. Eller er vores præstationskultur og iver efter at opnå en højtprofileret succes et forsøg på at opnå lykke via økonomisk frihed og muligheder?
I dette postmoderne samfund har vi som mennesker også bundet os hårdt til hamsterhjulet, hvilket over tid kan føre til en snigende mistrivsel. Er der ikke mange af os, der har svært ved at se meningen med årlige strategiseminarer, hvor der lægges stigende pres på emner som effektivitet, produktivitet, ressourcer og rekruttering? Er tiden ikke snart løbet fra disse processer, som kalder på forandring? Og hvorfor er det, at udtryk som idealer, menneskesyn og dyder er begreber, som har svære kår i de organisatoriske drøftelser om retning? Fordi det er svært at tale om. Det kan ikke placeres i et Excel-regneark, smides i en one-liner til bestyrelsen, måles som en succes i et spørgeskema og er svært at budgettere efter.

Det vil jeg gerne udfordre. 
For jeg mener; det kan man godt. Styreparadigmet skal ændres, og metoderne skal frigøres fra tidligere rammer og normer. Lad nu drøftelserne flyde hen mod det usikre og uklare. Find det sjove og kreative. Der gemmer sig et uudnyttet potentiale med masser af energi.
Jeg investerer min tid baseret på om det kan ændre menneskers liv. Jeg tror, jeg har gjort det længe. Måske går det først op for mig nu. Et liv til det bedre, for den enkelte, organisationen og vores samfund. Jeg ser en stor ære i at være der, hvor de ønskede forandringer banker på, i deres iver efter at etablere sig.
Jeg er ikke alene. I den senere tid har jeg mødt så mange spændende og anderledes personer, der gennemgår personlige transitioner, som vækker begejstring i mig. De er modige, forandringsparate og de er fremtiden.
I august 2022 deltog jeg i et eksperiment om at drømme om en fremtid og om, hvordan vores samfund ser ud, samt hvordan byen kan udvikle sig. Alt peger på mere ro, mentale rum, sanselighed, oplevelser og fællesskaber om de vigtige ting i livet.
Så ja, vi har brug for ledere
Ledere med vilje og mod. 
Med skrøbelighed og rummelighed. 
Ledere med en høj mentaliseringsevne, der er bundet på værdiskabelse og ikke på egennyttemaksimering.
Ledere navigerer til dagligt rundt i uhyre komplekse opgaver, hvor de styres af rammer, der ikke altid fremmer det bedste i mennesker. For ledere begår fejl, som vi alle gør - til tider. Så... skal man jagte en "cover my ass"-kultur, eller skal man være åben, erkende og lære af det?
Man er ikke nødvendigvis en dygtig leder, hvis man lever op til produktionsmål. Man er heller ikke en dårlig leder, hvis man træffer beslutninger, der ikke fremmer effektive resultater. Dårlig ledelse bedriver vi alle, når vi ikke er med, og jeg er ikke bedre. Erkendelsen og læringen er der, hvor forandringspotentialet ligger, nemlig det, der er uden for komfortzonen. En transition mod et bedre jeg med indsigt kan jeg kun støtte op omkring. Fordi vi kan altid blive bedre, og det betyder ikke at præstere mere, men at bruge sit hjerte sammen med sin hjerne og krop. Det handler om at være til stede i nuet, bevidst og aktiv. 
Derfor ønsker jeg at tænde den passion for lederskab, som alle mennesker besidder.
Hellere kapitalisere relationer end transaktioner...
Det primære mål i Mindcloud er at skabe indsigt og gøre mit bedste for at komme dårlig ledelse til livs. Det sker ved at skabe rammerne for samtaler i møder, podcasts, forelæsninger, foredrag og nyhedsbreve.
Dernæst handler det om at gøre det til en levevej, hvor opgaverne løses på en ædel, anstændig og faglig kompetent måde. Hvordan? Jo, ved at min opgave fortsat er at identificere det svære, det komplekse og det menneskelige aspekt i organisationer og deres medlemmer. Fokus er altid på lederens personlige lederskab, fordi det er her, det legitime rum skabes.
Alt dette skal bæres med en dagsorden om bæredygtighed. Mindcloud er en aktiv medspiller i den forbindelse. For nylig blev Mindcloud partner i Stevns Klint Unesco's Verdensarv, og det er jeg ret stolt af. Det handler om at give, værne og vise omsorg for det, vi har fået tildelt.
Mindcloud er mere end ledersupervision. Det handler om at designe den optimale organisation og skabe de bedste vækstbetingelser for den enkelte leder og gruppen. Vi faciliterer temadage med sensitivitetstræning, forløb om det kreative lederskab og gruppeforløb om psykologisk tryghed (leder/medarbejder). Jeg arbejder på simple illustrationer og tænkninger til den processuelle ledelsesværktøjskasse.
Hvis jeg lykkes, vil jeg have givet mit bedste for at bidrage til et tiltrængt tandhjul, der begynder at dreje modsat de andre. Det er et symbol på disruption og en forandring af dårlig ledelse. For det handler om rammerne, vi bedriver ledelse i, og dernæst måden, vi agerer i rollen som leder, og endelig vores position i alt dette.
Det skaber indsigt og grænser og er en bevægelse, der værner om den enkelte leder og derfor også gruppen og organisationen som helhed.
Det vil styrke fokus på opgaven og i mindre grad omstændighederne. Det vil styrke vedholdende realistiske strategier og et sundt trivsel med færre stresssymptomer.
Det er stærke gevinster, og jeg bakker gerne op med statistik. For viden har vi masser af, men det er visdommen i at omsætte og gøre det relaterbart, der er den ædle opgave.
Vi har ikke råd til at lade være, og det skylder vi vores unge, der træder ind på arbejdsmarkedet disse år med deres nye diplomer og innovative mindset. For de unge er ikke stagnerede, men vi i det etablerede system er desværre.
Venlig hilsen 
Ayhan Gormez 
ledelsesrådgiver og stifter af Mindcloud ♻
Flere eksempler på at ledelsesrummet er kompleks. Læs evt. vores nyhedsbrev.
Kontakt
Kontakt os gerne for et uforpligtende møde, hvor vi kan aftale nærmere. Send venligst en besked via formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 
Alternativt kan du booke en 30 minutters virtuel mødeaftale ved at klikke her.
Send besked
Mange tak!
Back to Top