Kaffe og ledelse - special lounge udgav
Sammen med skønne og faglige kompetente mennesker, der tidligere har gæstet programmet, drøfter vi 3 temaer på 3 loungeudgivelser.

⑴ Vi drøfter 'Bureaukrati' sammen med Susanne Ekman, Frank E. Andersen & Per Helge.

⑵ Vi drøfter 'Maskulinitet i ledelse' med Annemarie Zacho-Broe, Mette Aagaard & Per Helge.
⑶ Vi drøfter 'Socialbæredygtige leder' med Jette Runchel, Morten Winge & Marco Damgaard.
Der er udkommet nyhedsbreve med en baggrundstekst som ramme for samtalerne. 
Bureaukrati - tema ❶
Hvordan påvirker bureaukratiets arbejde samfundets udvikling, og hvilke faktorer kan bremse eller fremme denne udvikling? Samtidig, hvilken rolle spiller bureaukratiet i at tackle samfundsudfordringer som klimaforandringer, ulighed og teknologiske skift, og hvordan kan det overkomme udfordringerne?
Hvordan reagerer bureaukratiet på ressourcemangel, og hvilke konsekvenser kan dette have for dets funktion og levering af offentlige tjenester? Dette rejser også spørgsmålet om, hvordan vedvarende ressourcemangel påvirker borgernes opfattelse af bureaukratiet. 
Fuld afsnit - YouTube.
Kan det udløse fald i tillid, utilfredshed, politisk aktivisme og krav om gennemsigtighed?
Sidst, hvor går grænsen for borgernes tålmodighed og forståelse i forhold til bureaukratiets udfordringer, og hvornår kan det resultere i betydelige forandringer i samfundets forhold til bureaukratiet?
Trailer - Tema ❶
Lyt evt. til de tidligere samtaler:
✅ Frank E. Andersen - Ledelse & politisk neutralitet
✅ Per Helge - Ledelse & absurditet 
Ovenstående links er apple podcast. Øvrige podcastplatforme kan findes her.
Maskulinitet i ledelse - tema ❷
Er maskulinitet associeret med dårlige vibes pga. den organisatoriske udvikling fra slut 1800-tallet og med de mænd der enten har været alt for autoritative og diktatoriske, at det hæmmer de givtige kompetencer der også ligger i den maskuline energi?
At vi har opbygget en mainstream fortælling om den meningsskabte virkelighed, hvor ord som autoritet, magt, grænser og handling er blevet usynlige eller skyggefortællinger i vores organisatoriske samtale? Når vi møder den maskuline energi, mødes den med aggressivitet eller passivitet, men ikke konstruktivt?
Fuld afsnit - Youtube
Vi tillægger subtilt og psykologisk maskulinitet en værdi, der i den moderne organisationskontekst sigter, i sin grundlæggende kompetence, mod handling og løsning af problemer til det bedre men ud fra kendte rammer. Men i virkeligheden kunne det dreje sig mere om, at fællesskabet (det kollektive 'vi') skal arbejde sammen på nye måder for at opnå positive resultater, der også kan udforske det ukendte. Lidt ligesom, ideen om en solist, der handler alene, er sjældent tilstrækkelig til at løse samfundets komplekse problemer, ligesom gentagne klassiske adfærdsmønstre (ens metoder) i problemløsningen ofte heller ikke er tilstrækkelige. Men, kan twisten være tidsfaktoren? At hvis vi venter på vi’et kan der være en risiko for, at vi ikke kommer ikke helt i gang?
Sidst, en mere filosofisk tilgang. Har biologien sat sine klare spor i os mennesker til at tænke binært ifm. at stille det op på en maskulin/feminin måde? Og spændingsfeltet i mellem kan være et udtryk for modenhedsgraden og deraf overføres til de systemer vi agerer som mennesker?
Tilmeld dig eventet, hvor optagelsen streames på Linkedin (premiere) d. 8/12- kl. 10 - her
Trailer - Tema ❷
Lyt evt. til de tidligere samtaler:
✅ Annemarie Zacho-Broe - Ledelse & tolerancetærskel 
✅ Mette Aagaard - Ledelse & magt
✅ Per Helge - Ledelse & absurditet ​​​​​​​
Ovenstående links er apple podcast. Øvrige podcastplatforme kan findes her.
Hvem er den socialbæredygtige leder? - tema ❸ 

I dag er en socialt bæredygtig leder en, der forstår betydningen af at balancere økonomiske, sociale og miljømæssige hensyn. De erkender, at ledelse ikke kun handler om at opnå økonomisk succes, men også om at bidrage til samfundets og organisationens velbefindende på en bæredygtig måde.
Denne udvikling afspejler samfundets stigende bevidsthed om det sociale ansvar og bæredygtighed og demonstrerer, hvordan lederrollen har ændret sig over tid for at imødekomme disse skiftende forventninger.

❓Er der nogen der også tænker på om sådan en lederprofil er en romantiseret version, der slet ikke er realistisk?
Trailer tema ❸
Lyt evt. til de tidligere samtaler:
✅ Jette Runchel- Ledelse & ordentlighed
✅ Morten Winge - Ledelse & det usagte
✅ Marco Damgaard - Ledelse & folkeskolen
Ovenstående links er apple podcast. Øvrige podcastplatforme kan findes her.
Kontakt
Kontakt os gerne for et uforpligtende møde, hvor vi kan aftale nærmere. Send venligst en besked via formularen, så kontakter vi dig hurtigst muligt. 
Alternativt kan du booke en 30 minutters virtuel mødeaftale ved at klikke her.
Send besked
Mange tak!
Back to Top