SE SÆSONFINALEN
PROGRAM
Kaffe & Ledelse
*links er til podcastafsnit eller LinkedIn profil el. web.
Den særlige aften blev ledet af den passionerede podcastvært Ayhan Gormez, der til dagligt er ledelsesrådgiver for Mindcloud, kendt for at udforske dybdegående emner inden for kommunikation, ledelse, og offentlig forvaltning.
Med en omhyggeligt udvalgt gruppe af tidligere podcastgæster og eksperter inden for feltet, holdte vi hvad vi lovede - en aften fuld af indsigt og inspiration.
Vi ville fejre den gode ledelse til sæsonfinalen af vores podcast. Vores mål var at inspirere til eftertanke og handling, der kan omdanne betragtninger til reelle forbedringer ved at rekruttere og værdsætte et mangfoldigt spektrum af krøllede hjerner og unikke profiler.
Det vil ikke kun berige med en bredere vifte af perspektiver og løsninger, men også sætte os på sporet mod en mere inklusiv og innovativ fremtid.
Gennem aftenen dykkede vi ned i kritiske tendenser og udfordringer, der præger både den offentlige og private sektor, herunder den overdrevne fokusering på mangler frem for succeser, og den markante polarisering mellem forældede metoder og presset for nytænkning.
Se eller gense de forskellige indslag og debatter her:
ANKOMST - Se en appetizervideo med små klip af aftenens indslag.
VELKOMST - Præsentation af 'Kaffe & Ledelse' sæsonfinale - Esra Gormez
INTRO til dagens tema - Ayhan Gormez/Lise Dahl Arvedsen
Vi byder velkommen og starter ballet med en introduktion til aftenens program.
AT LYTTE eller AT LYTTE TIL FØLELSER - Anders Stahlschmidt
Vi begynder der hvor al forandring starter. Nemlig med at man lytter. Når man lytter har man åbnet en mulighed for at få øje – eller øre – på noget nyt. Noget man ikke forstod før. Hvis man oprigtigt gerne vil skabe diversitet og trække andre typer ind i ens organisation, end dem man plejer, kræver det at man er i stand til at lytte på en meget åben måde.
DEBAT I: Rekruttering - En ledig stilling og hvad nu?
Debatpanel: Jonatan Schloss, Dennis Nørmark, Nanna Bernth, Ayhan Gormez
HR-chefen har lige sagt op i "Korsbæk Kommune". Han har fundet en lignende stilling, dog med den så danske betegnelse 'Head of People and Culture', der giver mere i løn og er inden for det private arbejdsmarked. Han har skrevet sit fine afskedsopslag på LinkedIn og takker alle for den gode tid i Korsbæk. Han har været der i 4 år, og noget af det, han tænker på, er, at Korsbæk er usædvanlig gammeldags og forsigtig. En af de sidste opgaver, han fik, var at nedbringe sygefraværet og strukturere klare retningslinjer for medarbejdernes hjemmearbejdsdage. Dette havde direktionen sammen med kommunalpolitikerne besluttet. Han havde nogle andre forslag, men de blev forkastet. Som I kan høre, kan vi allerede antage en del omkring skiftet, og det er ikke en usædvanlig situation. Hvad gør organisationen nu?
INTUITION: Julie Pi'
Intuition er den første sans vi tager i brug, når vi bliver født og den første sans vi lukker ned for igen. Intuitionen skaber forbindelse mellem det der er større end os selv, vores fysiske krop og vores indre væsen. Intuitionen er tæt forbundet med vores skaberkraft. Intuitionen er den oversete kræft der gør os til hele mennesker.
DEBAT II: Nu har vi fundet ud af hvilken profil vi skal ansætte, hvad gør vi nu? En debat om ansættelsesprocessen, rekrutteringsbureauer, tests og stillingsopslag.
Debatpanel: Morten Ballisager, Laura Klitgaard, Annemarie Zacho-Broe, Ayhan Gormez
I denne debat udforsker vi de mange facetter ved at finde og ansætte den rette kandidat. Sammen med panelet, bliver der diskuteret alt fra personlige erfaringer med jobsamtaler til vigtigheden af at kigge på både rammer og data i rekrutteringsprocessen. Morten deler sine oplevelser som "den værste jobansøger", Laura understreger betydningen af strukturer og processer, og Anne Marie udforsker, hvordan organisationens kultur og samarbejde spiller en afgørende rolle i rekrutteringsprocessen. Som eksempel bringes Freja Ludvigsen jobsøgningstiltag med en innovativ tilgang ved at skrive stillingsopslag, hvor hun fremhæver sig selv som den bedste kandidat, og hendes indsigt i ESG og grøn omstilling bringer nye perspektiver til bordet. Samtalen tager os med gennem de udfordringer og overvejelser, som både kandidater og organisationer står over for, når det kommer til at finde det perfekte match.
POESI: Digt – det værste og det bedste - Karen Frost, Lars Lind, Charlotte Larsen
"Min kommunale kaffe smager af ordentlighed og omtanke..." Lyt eller genlyt Lars Lund og Karen Frost læse digte op fra Charlotte Larsen's digtsamling 'det værste og bedste i mit liv som leder' skrevet af ledere. Begge digte rundede 1. del af.
PRÆSENTATION 2. DEL: Ian Wisler-Poulsen, Zara Gormez
Når vi taler om onboarding, måske skulle vi også tale om off-boarding. Se denne energirige introduktion til 2. del.
DEBAT III: Nu har vi ansat vores kommende nye medarbejder. En debat om onboarding af nyt medlem, men også en onboarding af organisation til en evt. skæv profil?
Debatpanel: Kurt Klaudi Klausen, Casper Kirketerp-Møller, Rikke Würtz, Ayhan Gormez
I sæsonfinalens 3. debat er fokus på onboarding-processer, både individuelt og organisatorisk. Debatpanelet diskuterer betydningen af åben kommunikation og gavmildhed i en organisation, hvor alle medarbejdere føler sig værdsatte. Casper understreger nødvendigheden af at tackle kriser gennem modige og meningsfulde dialoger. Rikke fremhæver den inkluderende kultur, hvor alle, uanset baggrund, bydes velkommen. Kurt adresserer udfordringerne i den offentlige sektor, især de negative konsekvenser af rationalisering. Onboarding-processen er kritisk for at sikre, at nye medarbejdere føler sig betydningsfulde og har de bedste forudsætninger for succes. Til denne debat fremhæves 2 onboardingsprocesser. En til den nye og måske anderledes profil og dernæst til organisationen, der forstår og modner de nye takter. Vi taler om vigtigheden for hvorfor organisationer bør værdsætte forskellighed og nytænkning. Casper pointerer, at klare forventninger og frihed under ansvar er afgørende. Afslutningsvis diskuteres, hvordan man bedst støtter nye medarbejdere og skaber en kultur, der fremmer nysgerrighed og engagement. For hvis en organisation ikke lytter, er tydelig og ikke nysgerrig – så er den åndelig og intellektuel død.
DILEMMAER OG PERSPEKTIV: Hvilke dilemmaer skal vi gøre op med? Susanne Ekman
Her er en forskers bud på forandringer og hvilke nødvendigheder det kræver når vi rekrutterer... Her et bud fra Susanne Ekman - som hun siger, har 10 min til at præsentere 20 års arbejde... Men hvad kan være forhindringer knyttet til forandringer? Måske skulle vi tale om de ord vi anvender og hvad vi fylder i dem af mening?
"Sprog kan bruges til at fjerne os fra virkeligheden" siger Susanne Ekman.
"Sprog kan bruges til at fjerne os fra virkeligheden" siger Susanne Ekman.
DEBAT IV: Krav, vækstbetingelser, en holistisk tilgang. For- og fremtid. Vi tager et metaperspektiv.
Debatpanel: Steen Hildebrandt, Stefan Andersen, Sara Vergo, Ayhan Gormez
I denne sidste debat (4/4) af Kaffe & Ledelse diskuteres fremtidens udfordringer og muligheder inden for ledelse, arbejdsliv og samfundsudvikling. Samtalen kredser om behovet for at tænke nyt og bæredygtigt, både inden for den offentlige sektor og i forhold til ledelse generelt. Der tales om nødvendigheden af grøn omstilling og produktionen af velfærdsydelser. En stor udfordring nævnes at være rekruttering af medarbejdere til offentlige organisationer, som ofte lider under en silo-mentalitet og mangel på respekt for menneskelige ressourcer. Der diskuteres også arbejdsmarkedets forandringer, hvor fleksibilitet og meningsfuldt arbejde bliver mere centralt. Unge generationers krav om meningsfuldhed og bæredygtighed i arbejdslivet udfordrer traditionelle arbejdsmønstre, hvilket kræver nye ledelsestilgange. Panelet understreger, at økonomisk vækst ikke længere kan være den eneste målsætning; i stedet bør der være fokus på bæredygtighed og menneskelig trivsel.
SANSELIGHED: Egedal Musik & Kulturskole, Mikkel Benn, Camilla Newcomb Burgees
Har lederen en krop? Vi skal være kropsligt til stede for at kunne erfare, opleve (oplive🌱) og være i nærvær med andre mennesker. Konkret er lederen til stede som en krop og en opmærksomhed altid rettet mod noget. Et mål, et formål, en opgave, en gruppe. Vi møder hinanden gennem legemliggjort bevidsthed. Og på det grundlag afgøres vores positionering og resonans, og hvem der vil lade sig lede i den gensidige dynamisk påvirkende proces. Ledelse bliver i den forståelse en relationel sansning, der skabes i situationen og etableres over tid… Kan du mærke mig? Tør du følge min krop? Hvem leder nu? Som i en dans…
LYDVANDRING: Sara Grabow
Sæsonfinalen havde et sidste indslag på aftenen. Med Sara's fortryllende stemme, blev der skabte en lydvandring gennem Bremen Teater. Sara og jeg havde en aftale om, at hun skulle lytte til aftenens debatter og indlæg og omsætte dem til en tone, der talte til fællesskabet om, at vi ikke står alene med en ny udvikling inden for rekrutteringsprocesser. Tanken om at binde et musikalsk talent til at reflektere over samtalerne og debatterne i løbet af aftenen tilføjer et kreativt og personligt element. Ved at omsætte dialogen til musik, understregede Sara temaerne og følelserne fra aftenen, hvilket gav os en dybere forbindelse til diskussionerne om rekrutteringsprocesser og fællesskabets styrke. Det er en smuk måde at sammenbinde kunst og ledelsesdiskussioner på, hvilket kan gøre indtrykket langt mere vedvarende og tankevækkende.
AFSLUTNING: Lise Dahl Arvedsen/Ayhan Gormez
✅ Artiklen om temaet i Mandag Morgen. Kommunerne skal gå fra tradition til transformation - Link
✅ Kommunal indavl hindrer forandring og innovation - Link (Djøf-bladet)
✅ Kommunal indavl hindrer forandring og innovation - Link (Djøf-bladet)
Lyt til hele aftenen via podcast her: www.linktr.ee/mindcloud
✏️ Skriv os en besked
Mange tak for din besked. Kh Ayhan